Bugun...

Japonya'dan, Türkiye'de Judo Yaygınlaştırma ve Depremzedelere Destek

Kahramanmaraş'ta 'Gelecek için Spor' (Sport for Tomorrow) projesi kapsamında Japon Büyükelçiliği ve Japonya Judo Federasyonu tarafından Türkiye Judo Federasyonu ve İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir malzeme dağıtım töreni düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-03-2024 15:51:15  -   Güncelleme: 11-03-2024 15:08:15

Japonya'dan, Türkiye'de Judo Yaygınlaştırma ve Depremzedelere Destek

Türkiye'de judo sporunu yaygınlaştırmak ve depremden etkilenen bölgelere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen 'Gelecek için Spor' (Sport for Tomorrow) projesi kapsamında Japon Büyükelçiliği ve Japonya Judo Federasyonu tarafından Türkiye Judo Federasyonu ve İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

 

 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko'nun da katıldığı törende, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta judo sporunu icra eden sporculara 63 judo elbisesi (judogi) hediye edildi. Dağıtım töreni, Batıpark Spor Salonu'ndaki judo salonunda düzenlendi.

 


Törende konuşan Japon Büyükelçisi, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, judo gibi disiplinli bir sporun gençlerin gelişimine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki judo camiasına verilen desteğin, Japonya-Türkiye ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu tür etkinliklerin, uluslararası ilişkilerde sporun rolünü ve önemini vurgulaması açısından da büyük bir anlam taşıdığı belirtiliyor.

 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, sporcular ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşu ile başladı.

 

Törende Türkçe konuşan Büyükelçi Katsumata Takahiko, judogilerin hem Türkiye'de judoyu yaygınlaştırmak ve depremden etkilenen bölgelere destek olmak, hem de Japonya Hükümeti ve özel kuruluşlarla işbirliği içinde yürütülen uluslararası spora katkı projesi olan 'Gelecek için spor' projesi kapsamında dağıtıldığını söyledi.

Japonya ve Türkiye'nin her zaman zor zamanlarda birbirine destek olduğunu ifade eden Takahiko, şöyle konuştu:

"Japonya ve Türkiye deprem riski taşıyan ülkelerdir ve geçmişte birçok büyük deprem yaşamışlardır, ancak zor koşullarda da birbirlerine destek olmuşlardır. Geçen yıl güneydoğu Anadolu'da meydana gelen büyük depremlerin ardından Japonya, acil yardım malzemeleri ile sağlık ekibi ve uzman ekibin gönderilmesi başta olmak üzere, kesintisiz desteğini sürdürmektedir. Bu defa temin edilen judo kıyafetleri vasıtasıyla, afet bölgesinde judo öğrenen çocukların yüzlerini güldürmeyi ve onlara yeniden canlılık kazandırmayı umuyoruz. Judo sadece bir dövüş sanatı değil, aynı zamanda görgü kuralları ile zihin ve beden eğitimine önem veren bir spordur. Bu bağıştan yararlanacak genç judocuların, geleneksel Japon dövüş sanatlarını severek öğrenirken, zihinsel ve fiziksel sağlıklarını geliştirmeleri için bu defa temin edilen judo kıyafetlerinden faydalanmasını umuyoruz. Bildiğiniz üzere, 2024 yılı Japonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerin tesisinin yüzüncü yıldönümü olarak kutlanmaktadır. Bir dönüm noktası olan bu önemli yılda, spor da dahil olmak üzere Japon kültürü ve sanatıyla daha çok karşılaşmanızı, Japonya'yı daha da yakından tanımanızı diliyorum. Yaşasın Türkiye, yaşasın Kahramanmaraş."

 

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz da Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

 


Konuşmaların ardından Büyükelçi Takahiko, Federasyon Başkanı Huysuz'a sporcuları temsilen judogi verdi. Huysuz da Takahiko'ya teşekkür plaketi ile Kahramanmaraş'ın yöresel el işçiliği olan bakır tabak takdim etti.

 

Tören, judo sporcularının gösterisi ile sona erdi.

 

Konuşmaların devamı haberin videosunda

Etiketler
  Kaynak: marastasporgazetesi.com

  DİĞER Diğer Branşlar Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI YUKARI